112

Ruiming nertsenfokkerij Sint Anthonis begonnen

Foto: © Pxhere - CC0 Public Domain

De NVWA is dit weekend op vijf nertsenfokkerijen begonnen met het ruimen van dieren. De dieren worden gedood omdat er besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld.

Ook een fokkerij in Landhorst, gemeente Sint Anthonis, is aan de beurt. De dieren worden op het terrein vergast en vervolgens in een container afgevoerd.

Aantallen
Om hoeveel dieren het gaat wil de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) niet zeggen. “We gaan geen aantallen per bedrijf bekendmaken. Aan het einde van de week, als we op tien locaties hebben geruimd, dan komen we met een totaalcijfer”, vertelt een NVWA-woordvoerder.

Ruiming tegengaan 
Dierenrechtenorganisaties Animal Rights en Bont voor Dieren probeerden de ruiming via de rechter tegen te houden maar die besloot vrijdag dat de operatie toch door kon gaan. Zaterdag begon de NVWA op een nertsenfarm in Deurne, zondag volgden vier andere fokkerijen. In de gemeente Sint Anthonis zijn drie besmettingen geconstateerd. Ook bij een fokkerij in Ysselsteyn (Venray) zijn ze maandag morgen begonnen met het ruimen de nertsen.

De Brabantse fokkerij is één van de tien nertsenfokkerijen die geruimd worden vanwege besmetting met het coronavirus.

 

Cookieinstellingen