Dagje uit tip: Bloemsierkunst tijdens het bloemenfestival Bloemig in Arcen!

Foto: © Kasteeltuinen Arcen.

ARCEN – Na twee succesvolle edities keert het bloemenfestival Bloemig! ook dit jaar terug in Kasteeltuinen Arcen. Van donderdag 2 tot en met maandag 6 september staat de bloem in al haar vormen, kleuren en geuren centraal. Geïnspireerd door de omgeving en de Sweetlove expositie in het park zullen arrangeurs de mooiste bloemencreaties tonen. Gedurende een route door het park ontdekt de bezoeker hoe de bloemsierkunst is verwerkt in het prachtige decor van de tuinen.

Kasteeltuinen Arcen organiseert van donderdag 2 tot en met maandag 6 september een nieuwe editie van Bloemig!. Het bloemenfestival richt zich op verrassende bloemsierkunst en wil bezoekers inspiratie bieden door het tonen van de pracht en diversiteit van bloemen. Bloemschikliefhebbers en bloembinders ontmoeten elkaar in Kasteeltuinen Arcen. Volg de route en ontdek hoe de mooiste plekjes in het park samensmelten met de mooiste en meest kunstzinnige bloemarrangementen. Ter inspiratie en vermaak geven professionele bloembinders bovendien dagelijks bloemschikdemonstraties zodat bezoekers zelf ook thuis aan de slag kunnen. Groenstylist Romeo Sommers opent de demonstraties op donderdag 2 september.

Topbloemisten aan het werk
Tijdens Bloemig! werkt Kasteeltuinen Arcen samen met topbloemisten waaronder Joyce Brueren van Joll’s, Ilse Rambags van de Kogeldistel, Lily Beelden van Just Lily, Peter Daemen van Peter Daemen Floral Designs en niet te vergeten het eigen bloementeam van Kasteeltuinen Arcen onder leiding van Chantal Rijnen-Peeters. Veel van deze meesterbinders komen uit de directe omgeving. Ook de snijbloemen komen zoveel mogelijk van kwekers uit de regio, waardoor er duurzaam en met de meest verse producten gewerkt wordt. De topbloemisten laten zich inspireren door de natuurlijke omgeving en de Sweetlove expositie die in de tuinen van het kasteel te zien is. Kunstenaar William Sweetlove (1949) vertelt met zijn felgekleurde beelden het verhaal van massaconsumptie, de groeiende plastic afvalberg en de gevolgen hiervan voor de natuur zoals de opwarming van de aarde en het verdwijnen van drinkwater. Met zijn beelden, gemaakt van recyclebare
materialen, toont hij hoe de natuur hier op reageert; de natuur komt in opstand!

Bloemsierkunst in het hele park
Ook dit jaar worden er door het hele park bloemsierkunstenwerken getoond. Via een wandelroute komt u op verrassende plekken in de tuinen diverse bloemarrangementen tegen geïnspireerd door de natuurlijke omgeving en de Sweetlove expositie. In het kasteel worden de ingerichte kamers op de Bel-etage aangekleed met prachtige vazen en sierlijke bloemwerken. Een veilig dagje uit in de natuur! Bloemig! vindt plaats van 2 t/m 6 september van 10.00 tot 18.00 uur in Kasteeltuinen Arcen.

Over Kasteeltuinen Arcen
In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de-eeuws kasteel. Kasteeltuinen Arcen is in 2021 door ANWB Eropuit wederom uitgeroepen tot Leukste uitje van Limburg!

Cookieinstellingen