Informatie over inzameling oud papier

Foto: © Pixabay.

Vanaf 1 januari wordt papier niet meer opgehaald. Dat betekent dat de inwoners van Boxmeer, Vierlingsbeek en Overloon vanaf dan zelf hun papier naar containers moeten brengen.

Tot nog toe haalden vrijwilligers van verenigingen het papier op. Inzamelaars vinden het uit oogpunt van veiligheid en aansprakelijkheid niet meer acceptabel om met vrijwilligers op de kraakwagens te rijden. Daarom moet er worden overgestapt naar containers in de wijk of het dorp.

De verenigingen blijven betrokken bij de oud papierinzameling. Samen met hen hebben we gezocht naar alternatieven. En dat is gelukt. Dit betekent dat alle inwoners in het gebied het oud papier naar een container in de buurt kunnen brengen.

Voor u kan het betekenen dat de plaats van de oud papiercontainer is veranderd of de tijd waarop u het oud papier kunt wegbrengen.

Omdat de inzamelaar uit oogpunt van kosten en beschikbaarheid van personeel het brengen van lege containers en het ophalen van de gevulde containers in dagdienst doet, gedurende de weekdagen, is ook in de inzameldagen van de andere dorpen geschoven.

Vanaf 1 januari vind je alle info over afval op: www. gemeentelandvancuijk.nl/afval

Cookieinstellingen