Koninklijke Onderscheiding voor raadslid Jan Suijkerbuijk

Foto: © Gemeente land van Cuijk.

In de laatste raadsvergadering van de gemeente Sint Anthonis (op 16 december jl.) heeft het zijne Majesteit behaagt om de heer Jan Suikerbuijk, 13 jaar raadslid, te onderscheiden als lid in de orde van Oranje Nassau. Burgemeester Marcel Fränzel speldde hem de versierselen op.

De in Wanroij woonachtige Jan Suijkerbuijk is al die jaren een betrokken raadslid voor het CDA geweest. Bijzondere intresse had hij voor onderwerpen die de Wmo betroffen. Inwoners die dreigden tussen de wal en het schip terecht te komen stond hij bij. Die zorg komt onder meer voort uit Jans werk als taxichauffeur voor mensen die voor hun vervoer op de taxi aangewezen zijn.

Ook maakte hij zich sterk voor het tegengaan van verloedering en soms zelfs criminaliteit door leegstand van agrarische gebouwen. Jan dacht mee over de ontwikkeling van beleid in het belang van een vitaal en leefbaar platteland.

Jan Suijkerbuijk heeft naast zijn raadslidmaatschap een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming in 2015 van logeerhuis De Parel van Sint Anthonis.

In oktober 2016 werd hij voorzitter van De Parel. In die hoedanigheid heeft hij een cruciale rol gespeeld in de verhuizing van de Breestraat naar het klooster aan de Brink.

© Gemeente Land van Cuijk. 

Cookieinstellingen