Afvalkalender wordt digitaal; Papieren afvalkalender aanvragen is mogelijk

Foto: © Stockfoto afval - Pixabay.

De afvalkalender van de gemeente Land van Cuijk is vanaf dit jaar volledig digitaal. Toch bleek lang niet iedereen dit een goed idee te vinden en met name ouderen hebben behoefte aan een papieren versie. Daarom heeft de gemeente besloten toch een beperkte oplage papieren afvalkalenders te laten drukken. 

Toch een papieren versie?
Om diverse redenen wordt de Afvalkalender 2022 digitaal. De gemeente merkt dat een beperkte groep toch nog behoefte heeft aan een papieren versie. Daarom heeft de gemeente Land en Cuijk een beperkte oplage papieren afvalkalenders laten drukken voor inwoners die geen of beperkte toegang hebben tot digitale middelen. Zij kunnen een kalender aanvragen door vanaf dinsdag 4 januari 2022 te bellen naar 0485-854000. Houd je postcode bij de hand. Zo krijg je de goede kalender.

DeAfvalApp
Een digitale Afvalkalender is om verschillende redenen erg gemakkelijk. Een belangrijke reden is dat je altijd de laatste informatie bij de hand hebt. De afvalkalender kun je digitaal raadplegen via DeAfvalApp. DeAfvalApp kun je gratis downloaden in de Appstore of GooglePlay. Naast de afvalkalender kun je in de app informatie vinden over de (mini)milieustraten en hoe je afval het beste scheidt. Je kunt ook een herinnering instellen zodat je altijd op tijd het afval aan de straat zet. Door de app te gebruiken ben je ook meteen op de hoogte wanneer de afvalinzameling anders is dan je gewend bent. Bijvoorbeeld bij extreme weersomstandigheden of tijdens feestdagen.

Een kalender downloaden
Op de pagina afvalkalender kun je ook een exemplaar downloaden en eventueel zelf (laten) printen.

Meer informatie
Mocht je er niet uitkomen dan kun je mailen naar [email protected] of bellen naar 0485-854000.

Cookieinstellingen