Afvalkalender gemeente ook dit jaar digitaal

Foto: © Gemeente Land van Cuijk.

De gemeente vindt het belangrijk om hun inwoners goed te informeren. Door informatie digitaal te verspreiden kunnen ze snel inspelen op veranderingen. De afvalkalender is daarom ook dit jaar alleen digitaal beschikbaar. Zo zie je altijd de juiste inzameldag van het afval, ook als deze een keer anders is dan normaal. De papieren afvalkalender klopt al snel niet meer als een ophaaldag verandert. Daarnaast bespaart de gemeente hiermee kosten voor papier en transport. De afvalkalender voor 2023 is vanaf half december beschikbaar via de website en DeAfvalApp.

DeAfvalApp

DeAfvalApp heeft meer voordelen dan de papieren afvalkalender door handige functies. Zo kun je via de app herinneringen ontvangen, zodat je niet vergeet om je afval aan de weg te zetten. Ook krijg je een melding als een ophaaldag verandert. Dat is handig tijdens bijvoorbeeld gladheid en sneeuw. Daarnaast vind je in de app informatie over het scheiden van afval en milieustraten. DeAfvalApp is te downloaden in de App Store(Deze link gaat naar een andere website) (voor iPhone of iPad) of Google Play Store(Deze link gaat naar een andere website) (voor mobiel of tablet).

Website

Naast DeAfvalApp staan de ophaaldagen en de afvalkalender ook op de gemeente website. Je kan de ophaaldagen koppelen aan je eigen agenda op je mobiele apparaat (iCal) of de kalender downloaden. Heb je vragen over het scheiden van afval, containerlocaties van oud papier en luiers en (mini)milieustraten? Kijk dan bij de pagina afval voor meer informatie.

Toch op papier?

Wil je de afvalkalender 2023 liever op papier? Print dan de afvalkalender uit via de website van de gemeente. Dit kan vanaf half december. Als dit niet lukt, bel dan met de gemeente via telefoonnummer 0485-854000.

In week 50 zet de gemeente algemene informatie over afval en milieustraten op de gemeentepagina in de krant. Omdat ze 20 verschillende routes hebben in Land van Cuijk en Boekel is het niet mogelijk om de afvalkalender ook op de gemeentepagina te zetten. De routes zijn op postcode ingedeeld en door een kern of wijk lopen soms meerdere routes.

Heb je nog vragen? Kijk dan bij vragen en antwoorden over de afvalkalender.

© Gemeente Land van Cuijk.

Cookieinstellingen