Advies burgemeester: gelast ook minder grote evenementen af

Foto: © Pixabay.

Burgemeester Van Soest geeft organisatoren van evenementen in de gemeente Boxmeer het dringende advies deze tot en met maandag 16 maart af te gelasten. Dit om de verspreiding van het coronavirus beter een halt toe te kunnen roepen. Eerder werd er in de hele provincie Noord-Brabant een verbod ingesteld op evenementen met meer dan 1000 bezoekers.

Burgemeester Van Soest: “In het licht van zoveel mogelijk sociale onthouding de komende dagen, verzoek ik de organisatoren van evenementen in onze gemeente met klem, deze niet door te laten gaan. De beteugeling van de verdere verspreiding is een serieuze zaak, waarbij we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Om de mensen die kwetsbaar zijn en grote schade van dit virus ondervinden zo goed mogelijk te beschermen en om verdere maatschappelijke ontwrichting te voorkomen”.

Daarnaast blijven de volgende adviezen en richtlijnen blijven gelden:

Bent u verkouden of hebt u griepverschijnselen, blijf zoveel mogelijk uit de buurt bij anderen. Houd u daarnaast aan de hygiënevoorschriften: handen wassen, in elleboog niezen en hoesten, papieren zakdoekjes gebruiken.

Heeft u een wat minder sterke gezondheid, vermijd ook dan tijdelijk sociale contacten. En ga dan ook zeker niet naar plaatsen met veel mensen.

Bent u gezond en gaat u naar een gelegenheid met veel bezoekers, schud dan geen handen. Combineer dit ook niet met een bezoek aan zieke of oudere mensen met een zwakke gezondheid.

De organisatoren van de evenementen rondom de viering van 75 jaar leven in vrijheid in Sambeek, Vierlingsbeek en Groeningen hebben al aangegeven deze komend weekend niet door te laten gaan vanwege het coronavirus.

Reacties