Financiering en ondersteuning duurzaamheidsmaatregelen

Foto: © Pixabay.

De energieprijzen stijgen. Daarom is het nu zeker interessant om energie te besparen door bijvoorbeeld isolatie; maar ook door middel van eigen opwek met zonnepanelen. De gemeente Boxmeer ondersteunt inwoners, organisaties en ondernemers hierin. We zetten mogelijkheden voor financiering en ondersteuning op rij.

Subsidieregeling voor woningisolatie

Woningeigenaren en zakelijke gebruikers kunnen in 2021 subsidie aanvragen voor duurzame energieopwekking, isolatiemaatregelen en/of aansluiting op een warmtenet. Dat kan met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie zie www.rvo.nl.

Duurzaamheidslening Boxmeer

Een duurzaamheidslening biedt woningeigenaren van een bestaande woning de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen om woonlasten te verlagen, wooncomfort te verhogen en energiekosten te besparen!

Energieloket Brabant Woont Slim

Bij het Energieloket kun je terecht voor alle vragen over de bovenstaande regelingen en tal van andere vragen. Op de website lees je verhalen over hoe anderen hun woning hebben verduurzaamd. Geen een woning is het hetzelfde; het is altijd goed om naar de specifieke woonsituatie te kijken. Brabant Woont Slim helpt je om relevante keuzes te maken in mogelijke duurzame maatregelen. Kijk voor meer informatie op www.brabantwoontslim.nl. Bel met het Energieloket, t. 085- 0410070 of plan een afspraak in met een adviseur in de bibliotheek in Boxmeer.

Stimuleringsregeling duurzaamheid (sport)verenigingen

De stimuleringsregeling biedt (sport) verenigingen en stichtingen in Boxmeer de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen om de energierekening van hun gebouw te verlagen!

Subsidie of fiscale mogelijkheden voor ondernemers

Ondernemers kunnen onder voorwaarden gebruik maken van de ISDE-subsidie. Of ze kunnen bij een investering in energiezuinige bedrijfsmiddelen en duurzame energietechnieken gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor meer informatie zie www.rvo.nl.

Cookieinstellingen