Bouw nieuwe gymzalen Metameer in volle gang

Foto: © Gemeente Boxmeer.

In augustus 2018 zijn de gymzalen van Metameer, aan de Stationsweg in Boxmeer, door brand verwoest. Direct na de brand is zo snel mogelijk voorzien in twee tijdelijke sporthallen. Hier maken de leerlingen van Metameer nu gebruik van. Deze sporthallen zullen tot en met de eindexamens blijven staan en daarna verwijderd worden.

In de tussentijd zijn de voorbereidingen gestart voor de nieuw te bouwen gymzalen. In oktober 2019 is daadwerkelijk begonnen met de bouw. Op de locatie waar ook de afgebrande gymzalen stonden, worden nu de nieuwe gymzalen gebouwd. De nieuwe zalen zijn groter van formaat, passend bij het huidige gymonderwijs. Ook de inventaris is geheel vernieuwd.

Verwachting is dat de nieuwe gymzalen medio juli 2020 opgeleverd worden, zodat de leerlingen van Metameer in het nieuwe schooljaar in het nieuwe gebouw kunnen sporten.

Wethouder Hendriks-Van Haren van de gemeente Boxmeer is blij met de vorderingen: “We zetten hier in Boxmeer weer een nieuw gebouw neer, dat past bij de eisen van het huidige gymonderwijs. Metameer kan vooruit”

Zij nam samen met een aantal leerlingen en de locatiedirecteur van Metameer Jenaplan Boxmeer, Maartje van de Kerkhof donderdag 6 februari 2020 een kijkje op de bouw.

Reacties

Cookieinstellingen